Copyright 2023 - Site in constructie!!!

   Pentru creștini, mănăstirea a fost și rămâane o cetate a rugăciunii și duhovniciei, unde generații întregi se nevoiesc să ajungă la desăvârșire, la cunoașterea și unirea cu Dumnezeu. Cei care imbratiseaza viața monahală sunt chemați să se roage pentru întreaga lume și aceasta este principala lor slujire către omenire. Datorită lor, rugăciunea nu se întrerupe niciodată pe pământ, iar aceasta este cel mai mare folos pentru întreaga lume, căci lumea dăinuie prin rugăciune.

   De-a lungul veacurilor, Mănăstirea a trecut prin numeroase încercări ca incendii, năvăliri și ocupații străine, prigoane, dar care n-au putut întrerupe decât temporar desfășurarea vieții monahale și lauda neîncetată adusă lui Dumnezeu. Mănăstirea continuă astăzi tradiția vrednicilor înaintași, aceea a împletirii armonioase între munca în obște și slujbele dreptmăritoare, între zidirea sufletească a pelerinilor și rugăciunea. De aceea, viețuitoarele mănăstirii se străduiesc să săvârsească zilnic Sfânta Liturghie și Laudele bisericești după cum urmează:

a) In zilele de peste săptămână slujbele încep la ora 7 dimineața prin citirea unui Acatist, a Ceasurilor al III - lea si al VI - lea iar în continuare se săvârșește Sfânta Liturghie. Seara la ora 19 se săvârșește Ceasul al IX - lea, urmează Vecernia, Utrenia și Ceasul I.

b) În Duminici și Sărbători sfintele slujbele se săvârșesc în aceeași ordine însa încep dimineața la ora 9,30 respectiv la ora 17 dupa amiază.

c) În zilele marilor Praznice, sfintele slujbe se săvârșesc după un program diferit, care este anunțat în prealabil.

d) În zilele de Vineri din perioada Postului Mare și al Postului Nașterii Domnului de la ora 19 se săvârșește Taina Sfântului Maslu.

f t g m